Home : Technische termen : Definitie van taakverdeling

Load Balancing

computer netwerken zijn complexe systemen, die vaak honderden, duizenden of zelfs miljoenen gegevens routeren pakketten elke seconde. Daarom is het belangrijk dat de gegevens efficiënt worden gerouteerd, zodat netwerken grote hoeveelheden gegevens kunnen verwerken. Bijvoorbeeld als er tien zijn routers binnen een netwerk en twee van hen doen 95% van het werk, het netwerk werkt niet erg efficiënt. Het netwerk zou veel sneller werken als elke router ongeveer 10% van het verkeer zou verwerken. Evenzo, als een website duizenden hits per seconde krijgt, is het efficiënter om het verkeer over meerdere webservers te splitsen dan op een enkele server te vertrouwen om de volledige lading te verwerken.

Load balancing helpt netwerken efficiënter te maken. Het verdeelt de verwerking en het verkeer gelijkmatig over een netwerk, zodat geen enkel apparaat wordt overweldigd. Webservers, zoals in het bovenstaande voorbeeld, gebruiken vaak taakverdeling om de verkeersbelasting gelijkmatig over verschillende servers te verdelen. Hierdoor kunnen ze de beschikbare gebruiken bandbreedte effectiever en biedt daarom snellere toegang tot de websites die ze hosten.

Of load balancing wordt gedaan op een lokaal netwerk of een grote webserver, het vereist hardware of software die inkomend verkeer verdeelt over de beschikbare servers. Netwerken die veel verkeer ontvangen, kunnen zelfs een of meer servers hebben die zijn bedoeld om de belasting te verdelen tussen de andere servers en apparaten in het netwerk. Deze servers worden vaak (niet verrassend) load balancers genoemd.

Clusters, of meerdere computers die samenwerken, gebruiken ook taakverdeling om verwerkingsopdrachten over de beschikbare systemen te spreiden.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Load Balancing. Het legt in computerterminologie uit wat Load Balancing betekent en een van de vele technische termen is in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van Load Balancing nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.