Home : Hardware voorwaarden : Media Definitie

Media

In het algemeen verwijst "media" naar verschillende communicatiemiddelen. Televisie, radio en de krant zijn bijvoorbeeld verschillende soorten media. De term kan ook worden gebruikt als een collectief zelfstandig naamwoord voor de pers of nieuwsagentschappen. In de computerwereld wordt 'media' ook gebruikt als een verzamelnaam, maar verwijst het naar verschillende soorten opties voor gegevensopslag.

Computermedia kunnen harde schijven zijn, verwijderbare schijven (zoals Zip-schijven), CD-ROM of CD-R-schijven, dvd's, flashgeheugen, USB-schijven en ja, diskettes. Als u bijvoorbeeld uw foto's van uw digitale camera naar een fotobewerkingswinkel wilt brengen, kunnen ze u vragen op wat voor soort media uw foto's zijn opgeslagen. Bevinden ze zich op de flash-geheugenkaart in uw camera of staan ​​ze op een CD of USB-station? Om deze en vele andere redenen is het nuttig om een ​​basiskennis te hebben van wat de verschillende soorten media zijn.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Media. Het verklaart in computerterminologie wat Media betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Media-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.