Home : Bits en bytes : Megabyte Definitie

megabyte

Een megabyte is 106 of 1,000,000 bytes.

Een megabyte (afgekort "MB") is gelijk aan 1,000 kilobytes en gaat vooraf aan de gigabyte meet eenheid. Hoewel een megabyte technisch 1,000,000 bytes is, worden megabytes vaak als synoniemen gebruikt mebibytes, die 1,048,576 bytes bevatten (220 of 1,024 x 1,024 bytes).

Megabytes worden vaak gebruikt om de grootte van groot te meten bestanden. Bijvoorbeeld een hoge resolutie JPEG afbeeldingsbestand kan variëren in grootte van één tot vijf megabytes. ongecomprimeerde RAW afbeeldingen van een digitale camera vereist mogelijk 10 tot 50 MB schijfruimte. Een nummer van drie minuten dat is opgeslagen in een gecomprimeerd formaat, kan ongeveer drie megabytes groot zijn en de niet-gecomprimeerde versie kan 30 MB ruimte innemen. Terwijl CD capaciteit wordt gemeten in megabytes (meestal 700 tot 800 MB), de capaciteit van de meeste andere vormen van media, zoals flash drives en harde schijven, wordt meestal gemeten in gigabytes of terabytes.

NOTITIE: Bekijk een lijst met alle meeteenheden gebruikt voor het meten van gegevensopslag.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Megabyte. Het verklaart in computerterminologie wat Megabyte betekent en is een van de vele computertermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van Megabyte nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.