Home : Hardware voorwaarden : Definitie geheugenmodule

Geheugenmodule

Een geheugenmodule is een andere naam voor een RAM chip. Het wordt vaak gebruikt als een algemene term om te beschrijven SIMM, DIMMbeheren en SO-DIMM geheugen. Hoewel er verschillende typen geheugenmodules beschikbaar zijn, hebben ze allemaal hetzelfde doel: tijdelijke gegevens opslaan terwijl de computer aan staat.

Geheugenmodules zijn er in verschillende groottes en hebben verschillende pinconfiguraties. De originele SIMM's hadden bijvoorbeeld 30 pinnen (metalen contacten die verbinding maken met de moederbord). Nieuwere SIMM-chips hebben echter 72 pinnen. DIMM's komen meestal in 168-pins configuraties, maar sommige DIMM's hebben maar liefst 240 pins. SO-DIMM's hebben een kleinere vormfactor dan standaard DIMM-chips en zijn verkrijgbaar in 72-pins, 144-pins en 200-pins configuraties.

Terwijl "geheugenmodule" de technische term is die wordt gebruikt om de computer te beschrijven geheugenzijn de termen "RAM", "geheugen" en "RAM-chip" net zo acceptabel. Maar onthoud, hoewel geheugentermen onderling uitwisselbaar kunnen zijn, is het geheugen dat niet. Dit komt omdat de meeste computers slechts één type geheugen accepteren. Zorg er daarom voor dat als u besluit het RAM-geheugen van uw computer te upgraden, de geheugenmodules die u koopt, compatibel zijn met uw machine.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Geheugenmodule. Het verklaart in computerterminologie wat Geheugenmodule betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van de geheugenmodule nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.