Home : Technische termen : Metadata Definition

Metadata

Metadata beschrijft andere gegevens. Het geeft informatie over de inhoud van een bepaald item. Een afbeelding kan bijvoorbeeld metagegevens bevatten die beschrijven hoe groot de afbeelding is, de kleurdiepte, de afbeeldingsresolutie, wanneer de afbeelding is gemaakt en andere gegevens. De metagegevens van een tekstdocument kunnen informatie bevatten over hoe lang het document is, wie de auteur is, wanneer het document is geschreven, en een korte samenvatting van het document.

Webpagina's bevatten vaak metagegevens in de vorm van meta-tags. Beschrijving en trefwoorden metatags worden vaak gebruikt om de inhoud van de webpagina te beschrijven. De meeste zoekmachines gebruiken deze gegevens bij het toevoegen van pagina's aan hun zoekindex.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van metagegevens. Het verklaart in computerterminologie wat Metadata betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Metadata-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.