Home : Hardware voorwaarden : Definitie van niet-vluchtig geheugen

Niet-vluchtig geheugen

Niet-vluchtig geheugen (NVM) is een type van geheugen die opgeslagen gegevens behoudt nadat de stroom is uitgeschakeld. anders vluchtig geheugen, het vereist geen elektrische lading om de opslagstatus te handhaven. Alleen lezen en schrijven datum naar niet-vluchtig geheugen vereist stroom.

Opslagapparaten, zoals HDDs en SSD's, gebruik niet-vluchtig geheugen, omdat ze hun gegevens moeten behouden wanneer het hostapparaat is uitgeschakeld. Harde schijven (HDD's) slaan gegevens magnetisch op, terwijl (flash-schijven | flash-geheugen) (SSD's) gegevens opslaan met geheugencellen in geïntegreerde schakelingen. Beide kunnen hun opslagstatus meerdere jaren zonder stroom behouden.

Voorbeelden van niet-vluchtig geheugen zijn hieronder opgesomd:

  1. Harde schijf (HDD)
  2. SSD schijf (SSD)
  3. Flash-station (USB-sleutelhanger)
  4. Optische media (Cd's, dvd's, enz.)
  5. Alleen-lezen geheugen (ROM)

Aangezien de meeste opslagapparaten gegevens zonder stroom moeten onderhouden, komt niet-vluchtig geheugen veel vaker voor dan vluchtig geheugen. In computers wordt primair geheugen primair gebruikt voor RAM en tijdelijk cache opslag.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van niet-vluchtig geheugen. Het verklaart in computerterminologie wat Non-Volatile Memory betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van niet-vluchtig geheugen nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.