Home : Hardware voorwaarden : Non-impact printerdefinitie

Non-impact printer

Vroeg printers, zoals punt Matrix en daisywheel-printers werden genoemd impact printers, omdat ze opereerden door een inktlint tegen het papier te slaan. De meeste moderne printers, inclusief inkjet en laserprinters, bevatten geen inktlint en worden beschouwd als niet-impactprinters.

Non-impactprinters zijn over het algemeen veel stiller dan impactprinters, omdat ze de pagina niet fysiek raken. Inkjetprinters spuiten bijvoorbeeld kleine druppels inkt op de pagina, terwijl laserprinters een cilindrische trommel gebruiken die elektrisch geladen inkt op het papier rolt. Beide methoden hebben geen impact en bieden een efficiënt afdrukproces dat weinig geluid produceert. Door de lage impact van inkjet- en laserprinters hebben ze minder vaak onderhoud of reparaties nodig dan eerdere impactprinters.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Non-Impact Printer. Het verklaart in computerterminologie wat Non-Impact Printer betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Non-Impact Printer-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.