Home : Hardware voorwaarden : Northbridge Definitie

Northbridge

De Northbridge is een spaander in een computer die de centrale verwerkingseenheid (CPU) naar andere primaire componenten in het systeem. Deze componenten omvatten RAM (aka systeemgeheugen), de frontside bus (FSB), PCI Express kaarten en de AGP kaart. De northbridge maakt ook verbinding met de southbridge, die de resterende componenten van de computer bestuurt.

Terwijl de CPU de hoofdprocessor in de computer is, is de northbridge de primaire controller. Het werkt als een verkeersagent die gegevens van en naar de CPU stuurt. Daarom hebben de prestaties van de Northbridge-chip invloed op de algehele prestaties van de computer. Op Intel-systemen wordt de northbridge ook wel de Memory Controller Hub (MCH) genoemd, omdat deze de gegevensstroom van en naar het systeemgeheugen regelt.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Northbridge. Het verklaart in computerterminologie wat Northbridge betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Northbridge-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.