Home : Technische termen : Online definitie

Online

In het algemeen, wanneer een machine "online" is, wordt deze ingeschakeld en verbonden met andere apparaten. Wanneer een netwerkprinter bijvoorbeeld online is, kunnen computers die op dat netwerk zijn aangesloten, afdrukken. Van andere apparaten, zoals scanners, videocamera's, audio-interfaces en andere wordt gezegd dat ze online zijn wanneer ze actief zijn en verbonden zijn met een computersysteem.

Onlangs betekent de term "online" echter meestal verbonden zijn met internet. De verbinding kan via een telefoonlijn zijn, met behulp van een inbel- of DSL-modem, een kabel via een kabelmodem of via een draadloze verbinding. Een computer kan ook online zijn via een verbinding met een computernetwerk. Technisch gezien zijn computers in een netwerk online, zelfs als ze niet zijn verbonden met internet. Maar de meeste netwerken worden hoe dan ook naar een T1-lijn of andere internetverbinding geleid. Wanneer een computer of ander apparaat niet online is, wordt gezegd dat het offline is.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Online. In computerterminologie wordt uitgelegd wat Online betekent en een van de vele technische termen is in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Online-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.