Home : Hardware voorwaarden : Definitie van optische media

Optische media

Media, in de computerwereld, verwijst naar verschillende soorten gegevensopslag. Bijvoorbeeld, harde schijven, CD's, DVD'sbeheren en USB schijven zijn allemaal verschillende soorten media. Optische media verwijst naar schijven die worden gelezen door een laser. Dit omvat CD-ROM's, DVD-ROM's en alle variaties van de twee formaten - CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD + R, Blu-ray, en vele anderen.

Optische media hebben meestal niet zo'n snelle zoektijd als harde schijven (de tijd die nodig is om toegang te krijgen tot informatie op verschillende delen van de schijf), maar het heeft veel andere voordelen. Omdat optische schijven niet zijn gebaseerd op magnetische ladingen zoals harde schijven, verliezen de schijven minder snel hun gegevens en zijn ze langer houdbaar - ongeveer zeven keer langer dan magnetische media. De schijven zijn ook duurzamer dan harde schijven en zijn veel goedkoper om te produceren, waardoor ze ideaal zijn voor back-ups en voor het overbrengen van kleine hoeveelheden gegevens tussen verschillende computers.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van optische media. Het verklaart in computerterminologie wat Optische Media betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van optische media nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.