Home : Technische termen : Parse-definitie

ontleden

Nee, dit is geen typfout van het woord 'schaars'. Het woord "ontleden" betekent specifiek een object analyseren. Het wordt vaak gebruikt in de informatica om te verwijzen naar leesprogramma code. Bijvoorbeeld, nadat een programma is geschreven, of het binnen is C + +, Java, of een andere taal, moet de code worden ontleed door de compiler om te worden gecompileerd. Web scripts, geschreven in scripttalen zoals Perl or PHP, moeten op de webserver worden ontleed zodat ze de juiste kunnen uitvoeren HTML naar de browser van een gebruiker.

Parsing kan ook verwijzen naar het opsplitsen van gewone tekst. Bijvoorbeeld, zoekmachines ontleden meestal zoekzinnen die door gebruikers zijn ingevoerd, zodat ze nauwkeuriger naar elk woord kunnen zoeken. Sommige programma's kunnen tekstdocumenten ontleden en bepaalde informatie extraheren, zoals namen of adressen. spreadsheet programma's kunnen opgemaakte documenten in tabellen met rijen en kolommen omzetten door de tekst te parseren. Zoals u ziet, zijn de manieren om te parseren duidelijk niet schaars.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Parse. Het verklaart in computerterminologie wat Parse betekent en een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek is.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Parse-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.