Home : Softwarevoorwaarden : PascalCase Definitie

PascalCase

PascalCase is een naamgevingsconventie waarin de eerste letter van elk woord in een samengesteld woord een hoofdletter is. Software ontwikkelaars gebruik vaak PascalCase bij het schrijven broncode benoemen functies, klassenen andere objecten.

PascalCase lijkt op camelCase, behalve dat de eerste letter in PascalCase altijd een hoofdletter is. Hieronder staan ​​enkele voorbeelden.

  • PascalCase: NewObject;
  • camelCase: newObject;
  • PascalCase: LongFunctionName ()
  • camelCase: longFunctionName ()

Zowel PascalCase als CamelCase helpen ontwikkelaars woorden binnen namen te onderscheiden. Bijvoorbeeld, "LongFunctionName"is leesbaarder dan"longfunctionname."

Lettertype gevallen zijn zelden vereist bij computerprogrammering. In plaats daarvan zijn het meestal conventies die door programmeurs worden gebruikt. Eén ontwikkelaar kan bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een naam variabelen met PascalCase, terwijl een ander camelCase kan gebruiken.

Hoewel de term "PascalCase" afkomstig is van softwareontwikkeling, kan het elk samengesteld woord beschrijven waarin de eerste letter van elk woord met een hoofdletter wordt geschreven. Voorbeelden hiervan zijn het bedrijf "MasterCard", de videogame "StarCraft" en natuurlijk de website "TechLib".

NOTITIE: PascalCase is identiek aan "UpperCamelCase", maar de meeste ontwikkelaars vermijden deze term om verwarring met camelCase te voorkomen. "PascalCase" kan ook worden geschreven als "Pascal Case" (twee woorden).

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van PascalCase. Het verklaart in computerterminologie wat PascalCase betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze PascalCase-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.