Home : Technische termen : Toegangscode Definitie

toegangscode

Een toegangscode is een numerieke reeks die wordt gebruikt om een ​​gebruiker te verifiëren computer of elektronisch apparaat. De term wordt soms synoniem gebruikt met "wachtwoord, "maar technisch gezien bevat een toegangscode alleen cijfers.

De beveiliging van een numeriek wachtwoord is evenredig met het aantal cijfers dat het bevat. Aangezien er tien mogelijke waarden voor elk cijfer (0-9) zijn, is het aantal mogelijke codes gelijk aan tien keer het aantal cijfers. Een viercijferige toegangscode kan bijvoorbeeld 10 hebben4 of 10,000 verschillende combinaties. Een zescijferige toegangscode kan 1,000,000 verschillende combinaties hebben.

Wachtwoordcodes bieden snelle en eenvoudige authenticatie en worden vaak gebruikt op apparaten met een numeriek toetsenblok interface, zoals geldautomaten, elektronische kluizen en beveiligingspanelen. In het geval van geldautomaten en andere systemen die een persoonlijk identificatienummer (PIN) vereisen, kan uw PIN verdubbelen als uw toegangscode.

Omdat toegangscodes alleen bevatten integers, ze zijn natuurlijk minder veilig dan wachtwoorden of wachtwoorden. Apparaten die toegangscode-authenticatie bieden, geven daarom vaak geen toegang na een bepaald aantal mislukte inlogpogingen. Als u bijvoorbeeld uw wachtwoord beveiligt met een code smartphone en meerdere keren de verkeerde toegangscode invoert, moet u mogelijk enkele minuten wachten voordat u opnieuw kunt proberen in te loggen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van toegangscode. Het verklaart in computerterminologie wat Passcode betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Passcode-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.