Home : Technische termen : Wachtwoorddefinitie

Wachtwoord

Een wachtwoord is een reeks tekens die wordt gebruikt voor het verifiëren van een gebruiker op een computersysteem. U hebt bijvoorbeeld een account op uw computer waarvoor u zich moet aanmelden. Om toegang tot uw account te krijgen, moet u een geldige gebruikersnaam en wachtwoord. Deze combinatie wordt vaak een Log in. Hoewel gebruikersnamen over het algemeen openbare informatie zijn, zijn wachtwoorden privé voor elke gebruiker.

De meeste wachtwoorden bestaan ​​uit verschillende tekens, die meestal letters, cijfers en de meeste symbolen kunnen bevatten, maar geen spaties. Hoewel het goed is om een ​​wachtwoord te kiezen dat gemakkelijk te onthouden is, moet je het niet zo eenvoudig maken dat anderen het kunnen raden. De veiligste wachtwoorden gebruiken een combinatie van letters en cijfers en bevatten geen echte woorden.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Wachtwoord. Het verklaart in computerterminologie wat Wachtwoord betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze wachtwoorddefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.