Home : Softwarevoorwaarden : Rich Text Definition

Rijke text

Rich text is spannender dan platte tekst. Het ondersteunt tekstopmaak, zoals pin, cursiefbeheren en onderstreping, evenals anders fonts, lettergroottes en gekleurde tekst. Rich text-documenten kunnen ook opties voor pagina-opmaak bevatten, zoals aangepaste paginamarges, regelafstand en tabbreedte.

De meeste tekstverwerkers, zoals Microsoft Word, Lotus Word Pro en AppleWorks, maken rich text-documenten. Als u een document echter in de eigen indeling van een programma opslaat, wordt het mogelijk alleen geopend met het programma dat het heeft gemaakt. Lotus Word Pro kan bijvoorbeeld geen AppleWorks-tekstdocument openen, hoewel beide programma's teksteditors zijn. Dit komt omdat elk programma zijn eigen methode gebruikt om tekstbestanden op te maken en te maken.

Het goede nieuws is dat u met de meeste tekstverwerkers rich text-documenten in de generieke vorm kunt opslaan Rijk tekst formaat. Dit bestandsformaat, dat de .RTF extensie behoudt de meeste, zo niet alle tekstopmaak. Omdat het een standaardindeling is, kan het echter worden geopend door vrijwel elk tekstverwerkingsprogramma en zelfs de meeste standaard teksteditors.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van rich text. Het verklaart in computerterminologie wat Rich Text betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Rich Text-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.