Home : Technische termen : Voorbeelddefinitie

Voorbeeld van een

Een voorbeeld is een digitaal weergave van een analoog signaal. Zowel digitale video als digitale audiobestanden worden gemaakt met behulp van voorbeelden. De kwaliteit van het monster wordt bepaald door de bemonsteringssnelheid of de bitsnelheid het signaal wordt bemonsterd bij.

Wat we in de echte wereld zien en horen, is in analoog formaat (ons lichaam verwerkt analoge informatie). Computers daarentegen kunnen alleen digitale informatie begrijpen. Daarom moeten audio- en videosignalen worden geconverteerd naar een digitaal formaat om te kunnen worden opgeslagen op een computer of opgeslagen op een CD of DVD. De geconverteerde gegevens worden een voorbeeld genoemd.

De term "sample" wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar korte audioclips die worden gebruikt voor het afspelen van geluiden. Een vioolgeluid of een vogelgeluid kan bijvoorbeeld worden gesampled en vervolgens worden afgespeeld vanaf een digitaal toetsenbord (of synthesizer). Voorbeelden kunnen echter verwijzen naar hele nummers of films, omdat de informatie technisch gezien één lange steekproef is. Bekijk de definitie van voor meer informatie over hoe monsters worden gemaakt bemonstering, wat het proces is van het opnemen en maken van digitale monsters.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Sample. Het verklaart in computerterminologie wat Sample betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze voorbeelddefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.