Home : Softwarevoorwaarden : Scriptdefinitie

Script

Een computerscript is een lijst met opdrachten die worden uitgevoerd door een bepaald programma of een script-engine. Scripts kunnen worden gebruikt om processen op een lokale computer te automatiseren of om webpagina's op het web te genereren. DOS-scripts en VB-scripts kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om processen op Windows-machines uit te voeren, terwijl AppleScript-scripts taken op Macintosh-computers kunnen automatiseren. ASP, JSPbeheren en PHP scripts worden vaak uitgevoerd op webservers om dynamische inhoud van webpagina's te genereren.

Scriptbestanden zijn meestal alleen tekstdocumenten die instructies bevatten die in een bepaalde scripttaal zijn geschreven. Dit betekent dat de meeste scripts kunnen worden geopend en bewerkt met een eenvoudige teksteditor. Wanneer de opdrachten echter binnen het script worden geopend, worden ze geopend door de juiste scripting-engine. VB-scripts (Visual Basic) worden bijvoorbeeld uitgevoerd wanneer erop wordt geklikt met behulp van de ingebouwde VB-scriptondersteuning van Windows. Aangezien VB-scripts toegang hebben tot lokale bestanden en deze kunnen wijzigen, mag u nooit een VB-script uitvoeren dat u als onbekende e-mailbijlage ontvangt.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Script. Het verklaart in computerterminologie wat Script betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze scriptdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.