Home : Internet voorwaarden : Definitie van de zoekmachine

Zoekmachine

Google, Excite, Lycos, AltaVista, Infoseek en Yahoo zijn allemaal zoekmachines. Ze indexeren miljoenen sites op het web, zodat websurfers zoals u en ik gemakkelijk websites kunnen vinden met de informatie die we willen. Door indexen of grote databases met websites te maken (op basis van titels, trefwoorden en de tekst op de pagina's), kunnen zoekmachines relevante websites vinden wanneer gebruikers zoektermen of woordgroepen invoeren. Wanneer u iets zoekt met een zoekmachine, is het een goed idee om woorden als EN, OF te gebruiken en NIET om uw zoekopdracht op te geven. Met deze booleaanse operatoren kunt u meestal een lijst met meer relevante sites krijgen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van zoekmachine. Het legt in computerterminologie uit wat Zoekmachine betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van de zoekmachine nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.