Home : Internet voorwaarden : SEO-definitie

SEO

Staat voor "Search Engine Optimization". Zowat elke Webmaster wil dat zijn of haar site wordt weergegeven in de toplijsten van alle grote zoekmachines. Stel dat Bob een online voetbalwinkel heeft. Hij wil dat zijn site in de top paar vermeldingen verschijnt wanneer iemand zoekt naar 'voetbalschoenen'. Dan krijgt hij meer leads van zoekmachines, wat meer verkeer, meer verkopen en meer omzet betekent. Het probleem is dat er duizenden andere voetbalsites zijn waarvan Webmasters op hetzelfde hopen. Dat is waar zoekmachineoptimalisatie of SEO van pas komt.

SEO omvat een aantal aanpassingen in de HTML van afzonderlijke webpagina's om een ​​hoge zoekmachine ranking te bereiken. Eerst moet de titel van de pagina relevante informatie over de pagina bevatten. In het vorige voorbeeld zou de startpagina van Bob de titel 'Bob's Soccer Store - Voetbalschoenen en -uitrusting' kunnen hebben. De titel is het belangrijkste onderdeel van SEO, omdat het de zoekmachine precies vertelt waar de pagina over gaat. Op de startpagina van Bob zou het nuttig zijn om de woorden "voetbal" en "voetbalschoenen" een paar keer te herhalen, omdat zoekmachines ook de tekst scannen van de pagina's die ze indexeren.

Eindelijk, er zijn Meta-tags. Deze HTML-tags kunnen uw site echt onderscheiden van de rest van de stapel. De META-tags die de meeste zoekmachines lezen zijn de beschrijving en trefwoorden -tags. Typ binnen de beschrijvingslabels een korte beschrijving van de webpagina. Het moet vergelijkbaar zijn, maar gedetailleerder dan de titel. Binnen de trefwoorden-tags moet u 5-20 woorden vermelden die betrekking hebben op de inhoud van de pagina. Het gebruik van META-tags kan de positie van uw zoekmachine aanzienlijk verbeteren.

Dus wat gebeurt er als een aantal sites allemaal dezelfde titels, inhoud en META-tags hebben? Welnu, de meeste zoekmachines kiezen ervoor om eerst de populairste sites weer te geven. Maar hoe kom je dan op de populairste sites? De beste manier is om uw site in te dienen bij webmappen (niet alleen zoekmachines) en andere sites naar uw site te linken. Het kan een lange klim naar de top zijn, maar je doorzettingsvermogen loont.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van SEO. Het verklaart in computerterminologie wat SEO betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze SEO-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.