Home : Internet voorwaarden : SIP-definitie

SIP

Staat voor "Session Initiation Protocol". SIP is een protocol gedefinieerd door de Internet Engineering Task Force (IETF). Het wordt gebruikt voor het vaststellen sessies tussen twee of meer telecommunicatieapparaten via de Internet.

SIP heeft veel toepassingen, zoals het starten van videoconferenties, bestandsoverdracht, instant messaging-sessies en multiplayer-games. Het staat echter vooral bekend om het voeren van spraak- en video-oproepen via internet. VoIP bedrijven, zoals Vonage, Phone Power en anderen, gebruiken SIP om op internet gebaseerde telefoondiensten aan te bieden. Dit systeem, "SIP trunking" genoemd, maakt het mogelijk klanten om te communiceren via standaard telefoonlijnen met behulp van IP-telefoons of computers waarop VoIP-software is geïnstalleerd. EEN SLOKJE server verzorgt de vertaling van de VoIP-verbinding naar het openbare geschakelde telefoonnetwerk (PSTN).

Soortgelijke HTTP, SIP gebruikt eenvoudige aanvraag- en reactieberichten om sessies te initiëren. Bijvoorbeeld de NODIG UIT verzoekbericht wordt gebruikt om een ​​gebruiker uit te nodigen om een ​​sessie te beginnen en ACK bevestigt dat de gebruiker het verzoek heeft ontvangen. De reactie code 180 (rinkelen) betekent dat de gebruiker op de hoogte wordt gesteld van het gesprek en 200 (OK) geeft aan dat het verzoek is geslaagd. Nadat een sessie is opgezet, DOEI wordt gebruikt om de communicatie te beëindigen. Hoewel SIP-codes niet altijd door gebruikers worden gezien, kunnen ze handig zijn bij het oplossen van onbetrouwbare verbindingen.

NOTITIE: SIP kan ook staan ​​voor "Standard Interchange Protocol", een communicatiestandaard van het bibliotheeksysteem die is ontwikkeld door 3M. SIP en SIP2 zijn ontworpen om basisinventarisbewerkingen af ​​te handelen, zoals het in- en uitchecken van bibliotheekboeken. Beide versies van het Standard Interchange Protocol zijn grotendeels vervangen door het National Information Standards Organisation Circulation Interchange Protocol (NCIP).

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van SIP. Het verklaart in computerterminologie wat SIP betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze SIP-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.