Home : Technische termen : SKU-definitie

SKU

Staat voor "Stock Keeping Unit" en wordt handig uitgesproken als "skew". Een SKU is een nummer of tekenreeks van alfa en numeriek tekens die een product uniek identificeren. Om deze reden worden SKU's vaak onderdeelnummers, productnummers en product-ID's genoemd.

SKU's kunnen een universeel nummer zijn, zoals een UPC-code of onderdeelnummer van de leverancier of een unieke identificatiecode die wordt gebruikt door een specifieke winkel of online retailer. Eén bedrijf kan bijvoorbeeld de door de fabrikant geleverde identificatie van 10 tekens gebruiken als SKU van een externe harde schijf. Een ander bedrijf kan een eigen 6-cijferig nummer gebruiken als SKU om het onderdeel te identificeren. Veel retailers gebruiken hun eigen SKU-nummers om producten te labelen, zodat ze hun voorraad kunnen volgen met hun eigen aangepaste databank systeem.

Wanneer u online of in winkels winkelt, kan het kennen van de SKU van een product u helpen het exacte product op een later tijdstip te vinden. Hiermee kunt u een uniek product identificeren wanneer er veel vergelijkbare opties zijn, zoals een tv-model in verschillende kleuren, maten, enz. Als u de SKU van een product kent, kunt u het product meestal online vinden door de SKU in te typen in de zoekvak van online retailer. Als u een winkel bezoekt en vragen hebt over het product dat u in een advertentie heeft gezien, weet de SKU de verkoper om het exacte product te vinden waar u om vraagt. SKU's worden meestal in kleine letters weergegeven onder de productnaam en worden vaak voorafgegaan door de woorden 'SKU', 'Onderdeelnummer', 'Product-ID' of iets dergelijks.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van SKU. Het verklaart in computerterminologie wat SKU betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze SKU-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.