Home : Hardware voorwaarden : Smartphone-definitie

smartphone

Een smartphone is een mobiele telefoon met geavanceerde functies die verder gaan dan alleen bellen en sms'en. De meeste smartphones kunnen foto's weergeven, video's afspelen, e-mail checken en verzenden en op internet surfen. Moderne smartphones, zoals de iPhone en Android gebaseerde telefoons kunnen worden uitgevoerd door derden toepassingen, die onbeperkte functionaliteit biedt.

Hoewel smartphones aanvankelijk vooral door zakelijke gebruikers werden gebruikt, zijn ze ook een algemene keuze voor consumenten geworden. Dankzij technologische vooruitgang zijn moderne smartphones kleiner en goedkoper dan eerdere apparaten. Gebruikers hebben ook een veel breder scala aan smartphones om uit te kiezen dan voorheen. Terwijl de RIM Blackberry de smartphonemarkt jarenlang domineerde, bieden andere fabrikanten zoals Apple, HTC en Samsung nu ook een breed scala aan smartphone-opties. Deze toename van de beschikbaarheid van smartphones heeft geleid tot een overeenkomstige daling van het gebruik van standaard PDA's, die geen telefoonmogelijkheden bevatten.

Omdat smartphones een breed scala aan functionaliteit hebben, vereisen ze geavanceerde software, vergelijkbaar met een computer besturingssysteem. De smartphone-software verwerkt telefoongesprekken, voert applicaties uit en biedt configuratie-opties voor de gebruiker. De meeste smartphones hebben een USB verbinding, waarmee gebruikers synchroniseren gegevens met hun computers en update hun smartphonesoftware.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Smartphone. Het verklaart in computerterminologie wat Smartphone betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Smartphone-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.