Home : Softwarevoorwaarden : Software definitie

software

Computersoftware is een algemene term die computerprogramma's beschrijft. Gerelateerde termen zoals softwareprogramma's, applicaties, scripts en instructiesets vallen allemaal onder de categorie computersoftware. daarom installeren nieuwe programma's of toepassingen op uw computer staan ​​synoniem voor het installeren van nieuwe software op uw computer.

Software kan moeilijk te beschrijven zijn omdat deze 'virtueel' is of niet fysiek zoals een computer hardware. In plaats daarvan bestaat software uit coderegels die zijn geschreven door computerprogrammeurs en die zijn gecompileerd in een computerprogramma. Softwareprogramma's worden opgeslagen als binair gegevens die naar een computer worden gekopieerd harde schijf, wanneer het is geïnstalleerd. Aangezien software virtueel is en geen fysieke ruimte in beslag neemt, is het veel eenvoudiger (en vaak goedkoper) om te upgraden dan computerhardware.

Hoewel software op het meest basale niveau bestaat uit binaire gegevens, CD-roms, DVD'sen andere soorten media die worden gebruikt om software te distribueren, kunnen ook software worden genoemd. Wanneer u een softwareprogramma koopt, komt dit daarom vaak op een schijf, wat een fysiek middel is om de software op te slaan.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Software. Het verklaart in computerterminologie wat Software betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Software-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.