Home : Hardware voorwaarden : Definitie in vaste toestand

Solid State

Vaste toestand betekent op het meest basale niveau 'geen bewegende delen'. Daarom bestaan ​​elektronische apparaten in vaste toestand uit vaste componenten die niet bewegen. Enkele voorbeelden zijn computer moederborden en geïntegreerde schakelingen. Apparaten die alleen solid-state onderdelen gebruiken, zoals televisietoestellen, luidsprekers en digitale horloges, worden vaak solid-state producten genoemd.

Flash-geheugen apparaten zijn solid-state producten, terwijl harde schijven zijn niet. Dit komt omdat harde schijven een draaiende schijf en bewegende schijfkop gebruiken om gegevens te lezen en te schrijven, terwijl flashgeheugen elektrische ladingen gebruikt om dezelfde functies uit te voeren. Om deze reden worden flash-geheugenapparaten gezien als duurzamer dan harde schijven. Dit is de reden waarom flash-geheugen vaak wordt gebruikt in producten zoals draagbare MP3 spelers en digitale camera's.

Omdat solid-state-apparaten geen bewegende delen hebben, zullen ze minder snel defect raken dan apparaten met mobiele mechanismen. Om deze reden is het vaak de moeite waard om een ​​uitgebreide garantie te kopen op elektronica die bewegende delen heeft dan die welke dat niet hebben. Dat is iets waar u misschien aan wilt denken als u de volgende keer winkelt.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Solid State. Het verklaart in computerterminologie wat Solid State betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Solid State-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.