Home : Softwarevoorwaarden : Broncode definitie

Source Code

Elk computerprogramma is geschreven in een programmeertaal, zoals Java, C / C ++of Perl. Deze programma's bevatten overal een paar regels tot miljoenen regels tekst, broncode genoemd.

Broncode, vaak eenvoudigweg de 'bron' van een programma genoemd, bevat variabele declaraties, instructies, functies, lussen en andere instructies die het programma vertellen hoe het moet werken. Programmeurs kunnen ook opmerkingen toevoegen aan hun broncode die delen van de code toelichten. Deze opmerkingen helpen andere programmeurs op zijn minst enig idee te krijgen van wat de broncode doet zonder uren te hoeven ontcijferen. Opmerkingen kunnen ook nuttig zijn voor de oorspronkelijke programmeur als er vele maanden of jaren zijn verstreken sinds de code is geschreven.

Korte programma's genoemd scripts kan rechtstreeks vanuit de broncode worden uitgevoerd met behulp van een script-engine, zoals een VBScript of PHP motor. De meeste grote programma's vereisen echter dat de broncode eerst wordt gecompileerd, waardoor de code wordt vertaald in een taal die de computer kan begrijpen. Wanneer er wijzigingen worden aangebracht in de broncode van deze programma's, moeten deze opnieuw worden uitgevoerd om de wijzigingen in het programma van kracht te laten worden.

Kleine programma's kunnen slechts één broncodebestand gebruiken, terwijl grotere programma's naar honderden of zelfs duizenden bestanden kunnen verwijzen. Het hebben van meerdere bronbestanden helpt het programma in verschillende secties te organiseren. Als u één bestand heeft dat elke variabele en functie bevat, kan het moeilijk zijn om specifieke secties van de code te vinden. Ongeacht hoeveel broncodebestanden worden gebruikt om een ​​programma te maken, zult u hoogstwaarschijnlijk geen van de originele bestanden op uw computer zien. Dit komt omdat ze allemaal zijn gecombineerd tot één programmabestand, of toepassing, wanneer ze zijn gecompileerd.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van broncode. Het verklaart in computerterminologie wat Broncode betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van de broncode nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.