Home : Technische termen : Definitie opslagcapaciteit

Opslagcapaciteit

Opslagcapaciteit verwijst naar hoeveel schijfruimte één of meer opslagapparaten biedt. Het meet hoeveel gegevens een computersysteem kan bevatten. Bijvoorbeeld een computer met een 500GB harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 500 gigabytes. Een netwerk server met vier 1 TB schijven, heeft een opslagcapaciteit van 4 terabytes.

Opslagcapaciteit wordt vaak synoniem gebruikt met "schijfruimte". Het verwijst echter naar de totale schijfruimte in plaats van naar vrije schijfruimte. Op een harde schijf met een opslagcapaciteit van 500 GB is bijvoorbeeld mogelijk slechts 150 MB beschikbaar als de rest van de schijfruimte al is opgebruikt. Daarom wanneer u uw computer controleert om te zien of deze voldoet aan die van een programma systeem vereisten, zorg ervoor dat u voldoende vrije schijfruimte hebt om het programma te installeren. Als u meer schijfruimte nodig heeft, kunt u de opslagcapaciteit van uw computer vergroten door nog een interne of externe harde schijf.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van opslagcapaciteit. In computerterminologie wordt uitgelegd wat opslagcapaciteit betekent en een van de vele technische termen is in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van opslagcapaciteit nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.