Home : Internet voorwaarden : Streamingdefinitie

streaming

Datastreaming, vaak gezien in de vorm van audio- en videostreaming, is wanneer een multimediabestand kan worden afgespeeld zonder eerst volledig te worden gedownload. De meeste bestanden, zoals shareware en software-updates die u van internet downloadt, zijn geen streaminggegevens. Bepaalde audio- en videobestanden zoals Real Audio- en QuickTime-documenten kunnen echter streaming-bestanden zijn, wat betekent dat u een video kunt bekijken of naar een geluidsbestand kunt luisteren terwijl het naar uw computer wordt gedownload. Met een snelle internetverbinding kunt u live audio of video naar uw computer streamen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Streaming. In computerterminologie wordt uitgelegd wat streaming betekent en een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek is.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze streamingdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.