Home : Hardware voorwaarden : Tablet Definitie

Tablet

Een tablet of tablet-pc is een draagbare computer die een touchscreen als zijn primaire invoerapparaat. De meeste tabletten zijn iets kleiner en wegen minder dan het gemiddelde laptop. Terwijl sommige tabletten uitklapbaar zijn toetsenborden, anderen, zoals de Apple iPad en Motorola Xoom, bieden alleen touchscreen-invoer.

Vroege tablet-touchscreens zijn ontworpen om te werken met lichte pennen, maar de meeste moderne tablets ondersteunen input door aanraking met mensen. Veel tablets ondersteunen nu multitouch-invoer, waarmee u gebaren met meerdere vingers kunt uitvoeren, zoals een afbeelding knijpen om uit te zoomen of uw vingers spreiden om in te zoomen. Met tabletten zonder fysieke toetsenborden kunt u tekst invoeren met een pop-uptoetsenbord die op het scherm verschijnt.

Aangezien tablets geen traditioneel toetsenbord gebruiken en muis als hun primaire vormen van invoerde gebruikersinterface van een tablet is anders dan een typische laptop. Bijvoorbeeld in plaats van dubbelklikken om een ​​programma te openen toepassingen openen met een enkele tik. In plaats van op een te klikken schuifbalk om door een venster te bladeren, kunt u met de meeste tablettoepassingen overal in een venster omhoog en omlaag vegen om door de inhoud te bladeren.

Aangezien tablet-pc's een andere interface bieden dan traditionele computers, bieden ze unieke mogelijkheden voor grafische toepassingen, games en andere programma's. Vanwege hun kleine vormfactor zijn ze uiterst draagbaar en kunnen ze gemakkelijk in een rugzak of koffer worden opgeborgen. Omdat tablets geen toetsenbord en muis missen, zijn sommige taken, zoals het typen van documenten en het schrijven van e-mailberichten, moeilijker op tablets dan traditionele computers. Daarom worden tablets over het algemeen gezien als accessoires voor laptops en desktop computers in plaats van vervangingen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Tablet. Het verklaart in computerterminologie wat Tablet betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze tabletdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.