Home : Softwarevoorwaarden : Sjabloondefinitie

Sjabloon

Een sjabloon is een bestand dat dient als startpunt voor een nieuw document. Wanneer u een sjabloon opent, is deze op de een of andere manier vooraf opgemaakt. U kunt bijvoorbeeld een sjabloon in Microsoft Word gebruiken die is opgemaakt als een zakelijke brief. De sjabloon heeft waarschijnlijk een spatie voor uw naam en adres in de linkerbovenhoek, een gebied voor het adres van de ontvanger een beetje daaronder op de linkersite, een gebied voor de berichttekst daaronder en een plek voor uw handtekening op de bodem.

Wanneer u een bestand opslaat dat met een sjabloon is gemaakt, wordt u meestal gevraagd een kopie van het bestand op te slaan, zodat u de sjabloon niet kunt opslaan. Sjablonen kunnen met een programma worden geleverd of door de gebruiker worden gemaakt. De meeste grote programma's ondersteunen sjablonen, dus als u merkt dat u steeds opnieuw soortgelijke documenten maakt, is het misschien een goed idee om een ​​van deze als sjabloon op te slaan. Dan hoef je je documenten niet elke keer opnieuw te formatteren als je een nieuwe wilt maken. Open gewoon de sjabloon en begin vanaf daar.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Template. Het verklaart in computerterminologie wat Template betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Sjabloondefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.