Home : Hardware voorwaarden : USB-definitie

USB

Staat voor "Universal Serial Bus." USB is het meest voorkomende type computerpoort dat tegenwoordig in computers wordt gebruikt. Het kan worden gebruikt om toetsenborden, muizen, gamecontrollers, printers, scanners, digitale camera's en verwisselbare mediastations aan te sluiten, om er maar een paar te noemen. Met behulp van een paar USB-hubs kunt u maximaal 127 randapparatuur op een enkele USB-poort aansluiten en ze allemaal tegelijk gebruiken (hoewel dat nogal wat behendigheid zou vereisen).

USB is ook sneller dan oudere poorten, zoals seriële en parallelle poorten. De USB 1.1-specificatie ondersteunt gegevensoverdrachtssnelheden tot 12 Mb / sec en USB 2.0 heeft een maximale overdrachtssnelheid van 480 Mbps. Hoewel USB in 1997 werd geïntroduceerd, ging de technologie pas echt van start tot de introductie van de Apple iMac (eind 1998) die uitsluitend USB-poorten gebruikte. Het is enigszins ironisch, aangezien USB is gemaakt en ontworpen door Intel, Compaq, Digital en IBM. USB is de afgelopen jaren een veelgebruikte platformonafhankelijke interface geworden voor zowel Macs als pc's.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van USB. Het verklaart in computerterminologie wat USB betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze USB-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de bovenstaande citatielinks.