Home : Technische termen : Gebruikersnaam definitie

Gebruikersnaam

Een gebruikersnaam is een naam die op unieke wijze iemand op een computersysteem identificeert. Een computer kan bijvoorbeeld worden ingesteld met meerdere accounts, met verschillende gebruikersnamen voor elk account. Op veel websites kunnen gebruikers een gebruikersnaam kiezen, zodat ze hun instellingen kunnen aanpassen of een online account kunnen instellen. Uw bank kan u bijvoorbeeld toestaan ​​om een ​​gebruikersnaam te kiezen voor toegang tot uw bankgegevens. Mogelijk moet u een gebruikersnaam kiezen om berichten op een bepaald prikbord op het web te plaatsen. Voor e-mailservices, zoals Hotmail, moeten gebruikers een gebruikersnaam kiezen om de service te gebruiken.

Een gebruikersnaam is bijna altijd gekoppeld aan een wachtwoord. Deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord wordt een Log inen is vaak vereist voor gebruikers om in te loggen op websites. Om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot uw e-mail via het web, moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Nadat u bent ingelogd, kan uw gebruikersnaam op het scherm verschijnen, maar uw wachtwoord wordt geheim gehouden. Door hun wachtwoord privé te houden, kunnen mensen beveiligde accounts maken voor verschillende websites. De meeste gebruikersnamen kunnen letters en cijfers bevatten, maar geen spaties. Wanneer u een gebruikersnaam voor een e-mailaccount kiest, is het gedeelte vóór de "@" uw gebruikersnaam.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Gebruikersnaam. Het verklaart in computerterminologie wat Gebruikersnaam betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze gebruikersnaamdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.