Home : Hardware voorwaarden : Volumedefinitie

Volume

Het woord "volume" heeft verschillende betekenissen. De meest gebruikelijke definitie is de grootte of intensiteit van een bepaald geluid. Volume kan ook verwijzen naar hoeveel ruimte een driedimensionaal object in beslag neemt. In het altijd dubbelzinnige domein van computers kan het woordvolume echter ook verwijzen naar een specifiek apparaat voor gegevensopslag.

Enkele voorbeelden van volumes zijn onder meer harde schijven, DVD schijven, en Flash-geheugen schijven, zoals USB-sleutelhangeraandrijvingen. Uw computer herkent al deze apparaten voor gegevensopslag als volumes. De enige vereiste is dat elk volume een heeft bestandssysteem die de computer kan herkennen. Het bestandssysteem vertelt de computer hoe de mappen en bestanden op het volume zijn georganiseerd.

Op een Macintosh worden alle volumes die op de computer zijn aangesloten (rechtstreeks of via een netwerkverbinding) weergegeven op het bureaublad. Een harde schijf heeft bijvoorbeeld een pictogram van een harde schijf en een CD heeft een pictogram van een CD. In Windows vindt u een lijst met alle beschikbare volumes wanneer u "Deze computer" opent. Als een volume is aangesloten, maar niet op het scherm verschijnt, kunt u vaak een schijfhulpprogramma gebruiken om het volume te "mounten" zodat de computer ermee kan communiceren.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Volume. Het verklaart in computerterminologie wat Volume betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Volumedefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.