Home : Internet voorwaarden : Definitie van webontwikkeling

Ontwikkeling van het Web

Webontwikkeling verwijst naar het bouwen, maken en onderhouden van websites. Het omvat aspecten zoals web design, webpublicatie, webprogrammering en databank management.

Hoewel de termen 'webontwikkelaar' en 'webontwerper' vaak als synoniemen worden gebruikt, betekenen ze niet hetzelfde. Technisch gezien ontwerpt een webdesigner alleen website-interfaces met behulp van HTML en CSS. Een webontwikkelaar kan betrokken zijn bij het ontwerpen van een website, maar kan ook web schrijven scripts in talen zoals PHP en ASP. Daarnaast kan een webontwikkelaar helpen bij het onderhouden en bijwerken van een database die wordt gebruikt door een dynamische website.

Webontwikkeling omvat vele soorten creatie van webinhoud. Enkele voorbeelden zijn handcodering van webpagina's in een teksteditor, het bouwen van een website in een programma als Dreamweaver en het bijwerken van een blog via een blogwebsite. In de afgelopen jaren zijn inhoudbeheersystemen zoals WordPress, Drupal en Joomla ook populaire middelen voor webontwikkeling geworden. Met deze tools kan iedereen eenvoudig zijn eigen website maken en bewerken met behulp van een webgebaseerde interface.

Hoewel er verschillende methoden zijn om websites te maken, is er vaak een wisselwerking tussen eenvoud en aanpassing. Daarom gebruiken de meeste grote bedrijven geen contentmanagementsystemen, maar hebben ze in plaats daarvan een speciaal webontwikkelteam dat de website (s) van het bedrijf ontwerpt en onderhoudt. Kleine organisaties en individuen kiezen eerder een oplossing zoals WordPress die een eenvoudige website biedt sjabloon en vereenvoudigde bewerkingstools.

NOTITIE: JavaScript programmeren is een vorm van webontwikkeling die over het algemeen niet wordt beschouwd als onderdeel van webontwerp. Een webdesigner kan echter verwijzen naar JavaScript-bibliotheken zoals jQuery om dynamische elementen in het ontwerp van een site op te nemen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Web Development. Het verklaart in computerterminologie wat Web Development betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Web Development-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.