Home : Internet voorwaarden : Definitie van webpublicatie

Webpublicatie

Webpublicatie of "online publiceren" is het proces van het publiceren van inhoud op internet. Het omvat het maken en uploaden websitesbijwerken webpagina'sen posten blogs online. De gepubliceerde inhoud kan tekst, afbeeldingen, video's en andere soorten media bevatten.

Om inhoud op internet te publiceren, hebt u drie dingen nodig: 1) webontwikkeling software, 2) een internetverbinding, en 3) a webserver. De software kan een professioneel webontwerpprogramma zoals Dreamweaver zijn of een eenvoudige webgebaseerde interface zoals WordPress. De internetverbinding dient als medium voor uploaden de inhoud naar de webserver. Grote sites kunnen een dedicated gebruiken webhost, maar veel kleinere sites bevinden zich vaak op gedeelde servers, die meerdere websites hosten. De meeste blogs worden gepubliceerd op openbare webservers via een gratis service zoals Blogger.

Omdat publiceren op het web geen fysiek materiaal zoals papier en inkt vereist, kost het bijna niets om inhoud op het web te publiceren. Daarom kan iedereen met de drie bovenstaande vereisten een webuitgever zijn. Bovendien is het publiek onbeperkt, omdat inhoud die op internet is geplaatst, kan worden bekeken door iedereen ter wereld met een internetverbinding. Deze voordelen van webpublicatie hebben geleid tot een nieuw tijdperk van persoonlijke publicatie dat voorheen niet mogelijk was.

NOTITIE: Updates plaatsen op social networking websites zoals Facebook en Twitter wordt over het algemeen niet als webpublicatie beschouwd. In plaats daarvan verwijst webpublicatie in het algemeen naar het uploaden van inhoud naar unieke websites.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Web Publishing. Het verklaart in computerterminologie wat Web Publishing betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Web Publishing-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.