Home : Internet voorwaarden : Webserverdefinitie

web Server

Een webserver is een computersysteem dat host websites. Het draait webserver-software, zoals apache of Microsoft IIS, dat toegang geeft tot gehoste webpagina's over het internet. De meeste webservers zijn verbonden met de Internet via een snelle verbinding, aanbieden OC-3 of hogere gegevensoverdrachtssnelheden. Dankzij een snelle internetverbinding kunnen webservers meerdere verbindingen tegelijkertijd ondersteunen zonder te vertragen.

Elke computer kan worden gebruikt als een webserver, zolang deze is verbonden met internet en de juiste heeft software geïnstalleerd. De meeste webservers zijn dat wel 1U in een rack gemonteerde systemen, wat betekent dat het platte, ingekorte computers zijn die op een serverrek kunnen worden gemonteerd. Meest Web hosting bedrijven hebben verschillende serverracks, die elk meerdere servers bevatten. Dit is de meest ruimtebesparende manier om een ​​groot aantal websites vanaf één locatie te hosten.

Webservers hosten meestal meerdere websites. Sommigen hosten er slechts enkele, terwijl anderen er enkele honderden kunnen hosten. Webservers die websites hosten voor meerdere gebruikers worden "gedeelde hosts" genoemd. Dit is het meest voorkomende type hostingoplossing en wordt gebruikt voor persoonlijke sites, sites voor kleine bedrijven en websites die worden beheerd door kleine organisaties. Webservers die alleen websites hosten voor één persoon of bedrijf worden "dedicated hosts" genoemd. Deze soorten servers zijn geschikt voor drukbezochte websites en sites die aangepaste serveraanpassingen vereisen. Toegewijde hosts zijn ook betrouwbaarder dan gedeelde hosts, omdat er minder sites zijn die knelpunten of andere problemen met de server kunnen veroorzaken.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Web Server. Het verklaart in computerterminologie wat Web Server betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Web Server-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.