Home : Internet voorwaarden : Definitie van webhost

Webhost

Om een ​​website online te publiceren, hebt u een webhost nodig. De webhost slaat alle pagina's van uw website op en maakt deze beschikbaar voor computers die met internet zijn verbonden. De domeinnaam, zoals 'sony.com', is eigenlijk gekoppeld aan een IP-adres dat verwijst naar een specifieke computer. Wanneer iemand uw domeinnaam in het adresveld van zijn browser invoert, wordt het IP-adres gevonden en wordt de website van uw webhost geladen.

Een webhost kan van een tot enkele duizenden computers hebben waarop webhostingsoftware wordt uitgevoerd, zoals Apache, OS X Server of Windows Server. De meeste websites die u op internet ziet, zijn toegankelijk via een 'gedeelde host', een enkele computer waarop honderden websites kunnen worden gehost. Grotere websites maken vaak gebruik van een "dedicated host", wat een enkele machine is die slechts één website host. Sites met extreem veel verkeer, zoals apple.com of microsoft.com, gebruiken meerdere computers om één site te hosten.

Als u uw eigen website wilt publiceren, moet u zich aanmelden voor een 'webhostingservice'. Het vinden van een goede webhost zou niet zo moeilijk moeten zijn, want er zijn duizenden beschikbaar. Zorg er alleen voor dat de door u gekozen webhost goede technische ondersteuning biedt en zorgt voor weinig of geen downtime. Meestal moet u een maandelijks bedrag betalen dat varieert, afhankelijk van hoeveel schijfruimte en bandbreedte uw site zal gebruiken. Het is dus een goed idee om in te schatten hoe groot uw site zal zijn en hoeveel verkeer u verwacht voordat u zich aanmeldt voor een webhostingservice.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Web Host. Het verklaart in computerterminologie wat Web Host betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Web Host-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.