Home : Internet voorwaarden : Definitie van webpagina

webpagina

Webpagina's vormen het World Wide Web. Deze documenten zijn geschreven in HTML (hypertext markup language) en worden vertaald door uw webbrowser. Webpagina's kunnen statisch of dynamisch zijn. Statische pagina's tonen elke keer dat ze worden bekeken dezelfde inhoud. Dynamische pagina's bevatten inhoud die kan worden gewijzigd telkens wanneer ze worden geopend. Deze pagina's zijn meestal geschreven in scripttalen zoals PHP, Perl, ASP of JSP. De scripts op de pagina's voeren functies op de server uit die zaken als de datum en tijd en database-informatie retourneren. Alle informatie wordt geretourneerd als HTML-code, dus wanneer de pagina bij uw browser komt, hoeft de browser alleen de HTML te vertalen.

Houd er rekening mee dat een webpagina niet hetzelfde is als een website. Een website is een verzameling pagina's. Een webpagina is een individueel HTML-document. Dit is een goed onderscheid om te weten, omdat de meeste techneuten weinig tolerantie hebben voor mensen die de twee termen door elkaar halen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van webpagina. Het verklaart in computerterminologie wat Webpagina betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze webpagina-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.