Home : Hardware voorwaarden : Werkstationdefinitie

Workstation

Er is gezegd dat een bus stopt bij een busstation en een trein stopt bij een treinstation, dus wat gebeurt er op een werkstation? Hm ...

Eigenlijk is een werkstation een plek waar gewerkt wordt. Het verwijst naar een computer (en vaak de omgeving) die is geconfigureerd om een ​​bepaalde set taken uit te voeren, zoals fotobewerking, audio-opname of videoproductie. Een kantoor kan meerdere werkstations hebben voor verschillende doeleinden, die aan bepaalde werknemers kunnen worden toegewezen. Eén werkstation kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het scannen en importeren van afbeeldingen, terwijl een ander wordt gebruikt voor het bewerken van afbeeldingen.

Omdat werkstations vaak samenwerken zoals in het bovenstaande voorbeeld, zijn ze vaak genetwerkte samen. Hiermee kunnen ze bestanden heen en weer verzenden via het netwerk, wat belangrijk is voor verschillende soorten mediaproductie. Om een ​​ander voorbeeld te gebruiken, kan een gebruiker op een fotobewerkingswerkstation afbeeldingen voorbereiden voor gebruik in een videoclip. Zodra de afbeeldingen klaar zijn, kan hij ze naar een andere gebruiker op een videobewerkingswerkstation sturen, waar ze in de video worden opgenomen. Nadat de video is samengesteld, kan het videobestand worden verzonden naar een andere gebruiker op een audioproductie-werkstation waar de soundtrack en andere geluidseffecten worden toegevoegd.

Hoewel werkstations vaak deel uitmaken van een netwerk, kunnen ze dat zijn standalone machines ook. Zelfs een thuiscomputer kan een werkstation zijn als deze wordt gebruikt voor bepaalde soorten werk. Dus als u professioneel wilt klinken, kunt u de volgende keer dat u een e-mail naar een vriend vanaf uw thuis-pc stuurt, hem laten weten dat u hem vanaf uw thuiswerkstation verzendt.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Workstation. Het legt in computerterminologie uit wat Workstation betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Workstation-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de bovenstaande citatielinks.