Home : Technische termen : IT-definitie

IT

Staat voor "informatietechnologie" en wordt uitgesproken als "IT". Het verwijst naar alles wat met informatietechnologie te maken heeft, zoals netwerken, hardware, software, internet of de mensen die met deze technologieën werken. Veel bedrijven hebben nu IT-afdelingen voor het beheer van de computers, netwerken en andere technische gebieden van hun bedrijf. IT-taken omvatten computerprogrammering, netwerkbeheer, computertechniek, webontwikkeling, technische ondersteuning en vele andere gerelateerde beroepen. Omdat we in het 'informatietijdperk' leven, is informatietechnologie een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Dat betekent dat de term 'IT', die al veel wordt gebruikt, blijft.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van IT. Het verklaart in computerterminologie wat IT betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze IT-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.