Home : Wat betreft

Over TechLib

TechLib is een gratis online woordenboek met computer- en internettermen. De originele TechLib-site die in 2005 werd gelanceerd en sindsdien groeit. TechLib-definities zijn beschikbaar via internet en via mobiele apps voor iOS en Android.

Het doel van TechLib is eenvoudig - we willen technische termen gemakkelijk te begrijpen maken. In plaats van terminologie op hoog niveau te gebruiken, zijn TechLib-definities geschreven in eenvoudige dagelijkse taal. Wij zijn ook van mening dat hoewel definities van computertermen nuttig zijn, eenvoudige verklaringen van termen met voorbeelden nog beter zijn. Daarom bevatten de meeste definities op TechLib.com realistische voorbeelden van hoe de term wordt gebruikt.

Technische factor

Sommige termen in het TechLib Computer Dictionary worden vaak gebruikt en vereisen weinig technische kennis om te begrijpen. Anderen komen minder vaak voor en hebben mogelijk definities die meer geavanceerde terminologie bevatten. Om deze reden bevat elke definitie een "Technische factor"rating van 1 tot 10. Termen met low-tech factoren zijn basistermen die goed bekend zijn, terwijl termen met high-tech factoren geavanceerder zijn en niet zo vaak worden gebruikt.

Hulp

Als u vragen hebt over het gebruik van de TechLib-website of mobiele apps, gaat u naar de Help Center waar u antwoorden op veelgestelde vragen kunt vinden. Heeft u andere vragen of wilt u een termijn voorstellen? contact met ons op.