Home : Internet voorwaarden : YouTube-definitie

YouTube

YouTube is een service voor het delen van video's waarmee gebruikers video's kunnen bekijken die zijn geplaatst door andere gebruikers en uploaden eigen video's. De service is gestart als een onafhankelijke website in 2005 en is overgenomen door Google in 2006. Video's die zijn geüpload naar YouTube, kunnen worden weergegeven op de YouTube-website en kunnen ook op andere websites worden gepost, hoewel de bestanden op de YouTube-server worden gehost.

De slogan van de YouTube-website is "Broadcast Yourself". Dit houdt in dat de YouTube-service voornamelijk is ontworpen voor gewone mensen die video's willen publiceren die ze hebben gemaakt. Hoewel verschillende bedrijven en organisaties YouTube ook gebruiken om hun bedrijf te promoten, wordt het overgrote deel van YouTube-video's gemaakt en geüpload door amateurs.

YouTube-video's worden geplaatst door mensen van over de hele wereld, van alle soorten achtergronden. Daarom is er een breed scala aan video's beschikbaar op YouTube. Enkele voorbeelden zijn amateurfilms, zelfgemaakte muziekvideo's, sportbloopers en andere grappige evenementen die op video zijn vastgelegd. Mensen gebruiken YouTube ook om instructievideo's te plaatsen, zoals stapsgewijze computerhulp, doe-het-zelfhandleidingen en andere instructievideo's. Omdat Google inkomsten delen aanbiedt voor advertentie klikt gegenereerd op videopagina's, hebben sommige gebruikers van YouTube een winstgevende onderneming kunnen maken.

Hoewel YouTube een zakelijk platform kan dienen, bezoeken de meeste mensen gewoon YouTube voor hun plezier. Omdat zoveel mensen digitale camera's of mobiele telefoons met video-opnamemogelijkheid bij zich hebben, worden nu meer gebeurtenissen op video vastgelegd dan ooit tevoren. Hoewel dit een overvloedige verzameling vermakelijke video's heeft opgeleverd, betekent dit ook dat mensen zich ervan bewust moeten zijn dat alles wat ze in het openbaar doen, op video kan worden vastgelegd. En als er iets op video wordt opgenomen, kan het gewoon op YouTube terechtkomen zodat de hele wereld het kan zien.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van YouTube. Het verklaart in computerterminologie wat YouTube betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als je deze YouTube-definitie nuttig vindt, kun je ernaar verwijzen met de citatielinks hierboven.