Home : Technische termen : EUP-definitie

EUP

Staat voor "Enterprise Unified Process." EUP is een methode voor softwareontwikkeling die bedrijven helpt om op een gestructureerde en georganiseerde manier software te maken. Het is een uitbreiding van de Rationeel verenigd proces (RUP), toevoeging van twee nieuwe ontwikkelingsfasen - Productie en pensioen. Aangezien de RUP vier fasen omvat, bestaat de EUP uit zes fasen:


  1. Inception - Het idee voor het project wordt vermeld. Het ontwikkelingsteam bepaalt of het project de moeite van het volgen waard is en welke middelen nodig zijn.

  2. Uitwerking - De architectuur en benodigde middelen van het project worden verder geëvalueerd. Ontwikkelaars overwegen mogelijke toepassingen van de software en de kosten die aan de ontwikkeling zijn verbonden.

  3. Constructie - Het project is ontwikkeld en voltooid. De software is ontworpen, geschreven en getest.

  4. Overgang - De software is vrijgegeven voor het publiek. Laatste aanpassingen of updates worden gemaakt op basis van feedback van eindgebruikers.

  5. Produktie - Software wordt nuttig en productief gehouden nadat deze voor het publiek is vrijgegeven. Ontwikkelaars zorgen ervoor dat het product blijft werken op alle ondersteunde systemen en ondersteunend personeel biedt ondersteuning aan gebruikers.

  6. Pensioen - Het product wordt uit de productie genomen, vaak "ontmanteling" genoemd. Het kan worden vervangen of gewoon niet meer worden ondersteund. De release van een nieuwe versie van software valt vaak samen met de pensioenfase van een oudere versie.

Ga voor meer informatie over de EUP naar Startpagina voor Enterprise Unified Process.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van EUP. Het verklaart in computerterminologie wat EUP betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze EUP-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.