Home : Internet voorwaarden : Facebook-definitie

Facebook

Facebook is een sociaal netwerk website dat oorspronkelijk was ontworpen voor studenten, maar nu toegankelijk is voor iedereen van 13 jaar of ouder. Facebook-gebruikers kunnen hun eigen profielen maken en aanpassen met foto's, video's en informatie over zichzelf. Vrienden kunnen door de profielen van andere vrienden bladeren en berichten op hun pagina's schrijven.

Elk Facebook-profiel heeft een 'muur', waar vrienden reacties kunnen plaatsen. Omdat de wall zichtbaar is voor alle vrienden van de gebruiker, zijn wall-posts in feite een openbaar gesprek. Daarom is het meestal het beste om geen persoonlijke berichten op de muren van je vrienden te schrijven. In plaats daarvan kunt u een persoon een privébericht sturen, dat in zijn of haar privébericht wordt weergegeven inbox, vergelijkbaar met een e-mail bericht.

Facebook staat elke gebruiker toe om privacy-instellingen in te stellen, die door verzuim zijn behoorlijk streng. Als u bijvoorbeeld een bepaalde persoon niet als vriend hebt toegevoegd, kan die persoon uw profiel niet bekijken. U kunt de privacy-instellingen echter aanpassen zodat gebruikers binnen uw netwerk (zoals uw universiteit of het gebied waar u woont) een deel van of uw hele profiel kunnen bekijken. U kunt ook een 'beperkt profiel' maken, waarmee u bepaalde delen van uw profiel kunt verbergen voor een lijst met gebruikers die u selecteert. Als je niet wilt dat bepaalde vrienden je volledige profiel kunnen bekijken, kun je ze toevoegen aan je lijst met 'beperkt profiel'.

Een ander kenmerk van Facebook, waardoor het verschilt van Mijn ruimte, is de mogelijkheid om toe te voegen toepassingen naar je profiel. Facebook-applicaties zijn kleine programma's die speciaal zijn ontwikkeld voor Facebook-profielen. Enkele voorbeelden zijn SuperPoke (die de "poke" -functie van Facebook uitbreidt) en FunWall (die voortbouwt op de basisfunctie "wall"). Andere toepassingen zijn informatief, zoals nieuwsfeeds en weersvoorspellingen. Er zijn ook honderden videogametoepassingen waarmee gebruikers kleine videogames, zoals Jetman of Tetris, in hun profiel kunnen spelen. Omdat de meeste game-applicaties hoge scores opslaan, kunnen vrienden het tegen elkaar of tegen miljoenen andere Facebook-gebruikers opnemen.

Facebook biedt een gemakkelijke manier voor vrienden om contact te houden en voor individuen om op het web aanwezig te zijn zonder een website te hoeven bouwen. Omdat Facebook het eenvoudig maakt om foto's en video's te uploaden, kan bijna iedereen een multimedia profiel. Natuurlijk, als u een Facebook-lid bent of besluit om u op een dag aan te melden, vergeet dan niet om discretie te gebruiken in wat u publiceert of wat u op de pagina's van andere gebruikers plaatst. Uw informatie is immers slechts zo openbaar als u ervoor kiest om het te maken!

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Facebook. Het verklaart in computerterminologie wat Facebook betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Facebook-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.