Home : Hardware voorwaarden : Definitie van harde schijf

Harde schijf

De harde schijf is wat al uw gegevens opslaat. Het herbergt de harde schijf, waar al uw bestanden en mappen zich fysiek bevinden. Een typische harde schijf is slechts iets groter dan uw hand, maar kan meer dan 100 GB aan gegevens bevatten. De gegevens worden opgeslagen op een stapel schijven die in een stevige omhulling zijn gemonteerd. Deze schijven draaien extreem snel (meestal op 5400 of 7200 RPM) zodat gegevens direct toegankelijk zijn vanaf elke locatie op de schijf. De gegevens worden magnetisch op de harde schijf opgeslagen, zodat deze op de schijf blijven staan, zelfs nadat de voeding is uitgeschakeld.

De term "harde schijf" is eigenlijk een afkorting voor "harde schijf". De term "harde schijf" verwijst naar de daadwerkelijke schijven in de schijf. Alle drie deze termen worden echter meestal gezien als verwijzingen naar hetzelfde: de plaats waar uw gegevens worden opgeslagen. Omdat ik de term "harde schijf" het vaakst gebruik, is dat de juiste naam.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van de harde schijf. Het verklaart in computerterminologie wat Hard Drive betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van de harde schijf nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.