Home : Internet voorwaarden : IM-definitie

IM

Staat voor "Instant Message". Instant messaging, of "IMing", zoals frequente gebruikers het noemen, is een populaire manier geworden om via internet te communiceren. Twee mensen met dezelfde IM-clientsoftware kunnen berichten terug typen in een privé online chatsessie. Met IM-software kunnen gebruikers een vriendenlijst of 'vrienden' samenstellen en weergeven wat andere gebruikers online zijn. Na het zien wie er online is, kan de gebruiker chatsessies openen met zoveel andere mensen als hij of zij wil. Hoewel ik het moeilijk vind om me op één gesprek tegelijk te concentreren, lijken sommige tienermeisjes blijkbaar meer dan tien gesprekken tegelijk te kunnen voeren.

Instant messaging kan een veel efficiëntere manier zijn om met anderen te communiceren dan meerdere e-mails heen en weer te sturen. Om deze reden is IMing een nuttig hulpmiddel geworden onder vrienden en collega's. Sommige mensen vinden het zelfs handiger om hun vrienden te chatten dan te telefoneren, wat ik niet begrijp.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van IM. Het verklaart in computerterminologie wat IM betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze IM-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.