Home : Hardware voorwaarden : Laptop Definitie

laptop

Laptopcomputers, ook wel notebooks genoemd, zijn draagbare computers die u kunt meenemen en in verschillende omgevingen kunt gebruiken. Ze omvatten een scherm, toetsenbord en een trackpad of trackball, die dient als de muis. Omdat laptops bedoeld zijn om onderweg te gebruiken, hebben ze een batterij waarmee ze kunnen werken zonder dat ze op een stopcontact zijn aangesloten. Laptops hebben ook een stroomadapter waarmee ze stroom uit een stopcontact kunnen gebruiken en de batterij kunnen opladen.

Vroeger waren draagbare computers aanzienlijk langzamer en minder capabel dan desktopcomputers, maar dankzij de vooruitgang in de productietechnologie konden laptops bijna net zo goed presteren als hun tegenhangers op desktopcomputers. High-end laptops presteren zelfs vaak beter dan lage of zelfs mid-range desktopsystemen. De meeste laptops bevatten ook verschillende I / O poorten, zoals USB poorten, waarmee standaardtoetsenborden en muizen met de laptop kunnen worden gebruikt. Moderne laptops bevatten vaak ook een draadloze netwerkadapter, zodat gebruikers zonder kabels toegang tot internet kunnen krijgen.

Hoewel laptops krachtig en handig kunnen zijn, heeft het gemak vaak een prijs. De meeste laptops kosten honderden dollars meer dan een vergelijkbaar uitgerust desktopmodel met een monitor, toetsenbord en muis. Bovendien kan lange uren werken op een laptop met een klein scherm en toetsenbord meer vermoeiend zijn dan werken op een desktopsysteem. Als draagbaarheid geen vereiste is voor uw computer, vindt u daarom wellicht meer waarde in een desktopmodel.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Laptop. Het legt in computerterminologie uit wat Laptop betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Laptop-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.