Home : Hardware voorwaarden : PC-definitie

PC

Staat voor "Personal computer". Pc's zijn wat de meesten van ons dagelijks gebruiken voor werk of persoonlijk gebruik. Een typische pc bevat een systeemonderdeel, controleren, toetsenbordbeheren en muis. De meeste pc's hebben tegenwoordig ook een netwerk- of internetverbinding en poorten voor verbinding perifeer apparaten, zoals digitale camera's, printers, scanners, luidsprekers, externe harde schijven en andere componenten.

Met personal computers kunnen we papieren schrijven, spreadsheets maken, onze financiën volgen, games spelen en veel andere dingen doen. Als een pc is verbonden met internet, kan deze worden gebruikt om op internet te surfen, e-mail te controleren, met vrienden te communiceren via programma's voor expresberichten en hier bestanden. Pc's zijn zo'n integraal onderdeel van ons leven geworden dat het moeilijk kan zijn om het leven zonder hen voor te stellen!

Hoewel PC staat voor "personal computer", kan de term een ​​beetje dubbelzinnig zijn. Dit is zo omdat Regenjas computers worden vaak vergeleken met pc's, hoewel Macs technisch gezien ook pc's zijn. Apple heeft echter zelf de term 'pc' gebruikt om naar te verwijzen Windows-gebaseerde machines, in tegenstelling tot zijn eigen computers, die "Macs" worden genoemd. Hoewel het Mac / pc-dilemma blijft bestaan, kunnen pc's altijd contrasteren met andere typen computers, zoals mainframes en server computers, zoals webservers en netwerkbestandsservers. Met andere woorden, als u een computer thuis of op het werk gebruikt, kunt u deze gerust een pc noemen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van pc. Het verklaart in computerterminologie wat pc betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze pc-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.