Home : Technische termen : Data Science-definitie

data Science

Data science is de studie van datum. Het gaat om het ontwikkelen van methoden voor het opnemen, opslaan en analyseren van gegevens om nuttige informatie effectief te extraheren. Het doel van data science is het verkrijgen van inzichten en kennis van elk type data - zowel gestructureerd als ongestructureerd.

Data science is gerelateerd aan Computer Science, maar is een apart veld. Computerwetenschap omvat het creëren programma's en algoritmen om gegevens vast te leggen en te verwerken, terwijl data science elk type gegevensanalyse omvat, die al dan niet computers gebruikt. Gegevenswetenschap is nauwer verwant met het wiskundeveld van Statistieken, dat het verzamelen, organiseren, analyseren en presenteren van gegevens omvat.

Vanwege de grote hoeveelheid gegevens die moderne bedrijven en organisaties beweren, is gegevenswetenschap een integraal onderdeel van geworden IT. Een bedrijf bijvoorbeeld petabytes van gebruikersgegevens kunnen gegevenswetenschap gebruiken om effectieve manieren te ontwikkelen om de gegevens op te slaan, te beheren en te analyseren. Het bedrijf kan de wetenschappelijke methode gebruiken om tests uit te voeren en resultaten te verkrijgen die zinvolle inzichten over hun gebruikers kunnen bieden.

Data Science versus Data Mining

Data science wordt vaak verward met datamining. Datamining is echter een subset van data science. Het gaat om het analyseren van grote hoeveelheden gegevens (zoals big data) om patronen en andere nuttige informatie te ontdekken. Data science omvat het gehele bereik van gegevensverzameling en -verwerking.

https://TechLib.com/definition/data_science

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Data Science. Het verklaart in computerterminologie wat Data Science betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Data Science-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.