Home : Softwarevoorwaarden : Definitie van draagbare software

Portable Software

Draagbare software is software die loopt van een verwijderbare opslagapparaat, zoals een USB flash drive. Dat hoeft niet zo te zijn geïnstalleerd op een uit te voeren computer en slaat geen gegevens op op gastheer systeem. In plaats daarvan worden alle gebruikersinstellingen en gerelateerde bestanden opgeslagen op de verwisselbare schijf.

Draagbare software kan verwijzen naar 1) individuele draagbare toepassingen of 2) draagbare softwareplatforms.

1. Individuele draagbare toepassingen

toepassingen die vanaf extern worden uitgevoerd gemiddeld zonder dat installatie vereist is, worden beschouwd als draagbare apps. LibreOffice en OpenOffice zijn bijvoorbeeld beide beschikbaar in "draagbare" versies die vanaf een flashdrive kunnen worden uitgevoerd. Voorbeelden van andere draagbare apps zijn Blender Portable - een 3D-modelleringsapplicatie, Eclipse Portable - software IDEen Media Player Classic Portable - een programma voor het afspelen van media. Al deze programma's zijn beschikbaar in zowel standaard als draagbare versies.

2. Draagbare softwareplatforms

Aangezien er veel draagbare toepassingen beschikbaar zijn, is het gebruikelijk om meerdere apps op één verwisselbare schijf te plaatsen, beheerd door een enkele draagbare platform. Door al uw draagbare apps op één apparaat te consolideren, kunt u uw desktop-applicaties - samen met al uw bestanden en instellingen - overal mee naartoe nemen. Het populairste draagbare platform is PortableApps.com, dat meer dan 300 draagbare toepassingen ondersteunt. Andere draagbare platforms zijn Ceedo, winPenPack en SmartKey, de opvolger van het U3-platform ontwikkeld door SanDisk.

Het belangrijkste voordeel van draagbare software is dat u applicaties op elke compatibele machine kunt uitvoeren. Het biedt echter ook een beveiligingsvoordeel omdat al uw instellingen worden opgeslagen op het verwijderbare opslagapparaat. Dit biedt een manier om "sandboxing, "waarmee ongewenste bestanden of worden voorkomen malware van schrijven naar uw apparaat.

https://TechLib.com/definition/portable_software

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van draagbare software. Het verklaart in computerterminologie wat Portable Software betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van Portable Software nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.