Home : Internet voorwaarden : iCloud-definitie

iCloud

iCloud is een online service aangeboden door Appel. Het biedt een e-mail account online opslag, en backup Diensten. Hiermee kunt u ook gegevens delen tussen apparaten, zoals Macs, iPhonesbeheren en iPads.

Hieronder vindt u een lijst met functies van iCloud:

  • E-mailadres - een e-mailaccount dat automatisch kan worden geconfigureerd op Apple-apparaten en toegankelijk is via Apple's webmail koppel; iCloud-e-mailadressen eindigen op mac.com, me.com of icloud.com.
  • Contacten - uw adresboek is opgeslagen in de wolk en kan worden gesynchroniseerd op al uw apparaten.
  • Kalender - u kunt een of meer kalenders online opslaan en synchroniseren de evenementen op al uw apparaten.
  • Foto's - Apple's Photo Stream slaat uw recent gemaakte foto's automatisch op in iCloud. U kunt ook iCloud-fotobibliotheek gebruiken om al uw afbeeldingen op iCloud op te slaan en ze op al uw apparaten te synchroniseren.
  • iCloud Drive - een online opslaggebied waar u alle soorten bestanden kunt opslaan en downloaden.
  • Notes - u kunt notities op het ene apparaat noteren en op een ander bekijken.
  • Herinneringen - wanneer u een herinnering instelt, wordt deze weergegeven op alle apparaten die zijn verbonden met uw iCloud-account.
  • Find My iPhone - een service waarmee u al uw Apple-apparaten, zoals uw iPhone, iPad of MacBook, kunt lokaliseren.

Verschillende Apple toepassingen ondersteuning van iCloud, wat betekent dat u een kunt opslaan document van het ene apparaat en open en bewerk het op een ander. U kunt bijvoorbeeld een presentatie maken met Apple Keynote op een iMac, deze opslaan in iCloud en deze later op uw iPad openen. De primaire apps die iCloud ondersteunen, zijn onder andere Pages (tekstverwerking documenten), nummers (spreadsheets) en Keynote (presentaties). iCloud bevat ook webgebaseerde versies van deze applicaties.

De iCloud-service van Apple is gratis te gebruiken en is toegankelijk met een Apple ID op elk ondersteund apparaat. Als u extra online opslag nodig heeft, kunt u extra opslagruimte kopen voor een maandelijkse vergoeding.

NOTITIE: iCloud is een evolutie van Apple cloud computing Diensten. Eerdere versies omvatten iTools (2000), .Mac (2002) en MobileMe (2008). iCloud, dat MobileMe verving, werd in 2011 gelanceerd.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van iCloud. Het verklaart in computerterminologie wat iCloud betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze iCloud-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.